Hypnose kan een nuttig instrument zijn in de behandeling van een reeks psychische problemen zoals:

Stress, angsten, hyperventilatie, overspanning, depressie, verslaving, burnout, nachtmerries, faalangst, examenangst, fobieën,
vermoeidheid, slaapstoornissen, psychosomatische klachten, eetstoornissen, relatieproblemen.

Ook sportprestaties kunnen aanzienlijk verbeteren en kan je onbewuste blokkades wegwerken.
Daarnaast worden hypnotische technieken door hypnotherapeuten vaak aangewend in gewone gesprekstherapie zonder dat er sprake is van hypnose.

Uitleg hypnose en de therapie...

"Een toestand waarin je jezelf zover laat gaan in een doelgerichte dagdroom, dat je jezelf losmaakt van je uitwendige omgeving en opgaat in je innerlijke werkelijkheid”.

Hypnose ook wel trance genoemd is een menselijke eigenschap die tevens een kwaliteit is en bijdraagt in het menselijke functioneren. In talloze oude (primitieve) culturen bijvoorbeeld werden rituelen ondersteund met ritmisch getrommel, dans, vuur, die trance deden ontstaan. Tegenwoordig zie je tijdens houseparty’s jongeren onder flitsende lampen en beukende beats spontaan in- en uit trance gaan. Doel is dan om zich gewoon lekker te voelen en op te gaan in het muzikale ‘hier en nu’ of imaginaire andere werelden.

Nog dichter bij huis en meer subtiel ken je het verschijnsel van bijvoorbeeld volledig in een boek of film opgaan en dat besef van tijd en omgeving volledig kwijt te zijn. Dikwijls wordt een huisbel of telefoongerinkel te laat gehoord of vergeet men geheel degene die naast ons zit. Niet zelden heeft men zich ook geïdentificeerd met de held, bandiet of slachtoffer.

Zoals je ziet treden spontaan tranceachtige verschijnselen in het dagelijkse leven vaker op dan men zou denken. Talloze voorbeelden zijn nog te noemen.

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij het verschijnsel ‘trance’ functioneel ingezet wordt. Daardoor kan de cliënt het logische, rationele bewuste denken loslaten waar een probleem blijkbaar niet mee op lijkt te lossen. De cliënt komt meer in contact met diepere onbewuste lagen van gevoel en mogelijkheden.
Door ontstaan inzicht in het eigen functioneren gedurende enkele opvolgende sessies en het daarin kundig begeleidt worden door de daartoe opgeleide hypnotherapeut word iemand bewust van bijvoorbeeld vastgehouden emoties en oude overtuigingen.

"Verdriet kan comfortabel zijn vanuit het bekende gevoel dat je erbij hebt. "

Contact

Achive
Coaching • NLP • Hypnotherapie

Dijkgraaf 116
1689 WH Zwaag

06 418 27 027 michel@achive.nl